Menu

9 redenen voor hout

Waarom kiezen voor hout? Er zijn talloze redenen waarom u voor hout zou moeten kiezen. De belangrijkste redenen hebben wij voor u op een rijtje gezet.:

1. Hout is mooi

Hout is een natuurproduct en geeft een warme uitstraling aan de binnen- en buitenkant van uw woning. Met hout kan iedere gewenste uitstraling verkregen worden.

2. Hout is sterk

Hout heeft een grote sterkte bij een relatief laag eigen gewicht. Houten kozijnen en deuren hebben een hoge inbraakwerendheid. Mocht er toch worden ingebroken dan is de braakschade meestal eenvoudig te repareren en hoeft niet het hele kozijn of deur vervangen te worden.

3. Hout is isolerend

Door de unieke celstructuur van hout isoleert het erg goed. Hout isoleert bijvoorbeeld 15 keer beter dan beton, 400 keer beter dan staal en 1770 keer beter dan aluminium. Ook voorkomt hout onnodige warmteverliezen tussen muur en kozijn. Hout is dus energie besparend.

4. Hout is veilig

Hout heeft een hoge brandveiligheid. Door het lage warmtegeleidende vermogen en de verkoling van het oppervlak wordt de brand vertraagd. Daarnaast komen er bij verbranding nauwelijks schadelijke rookgassen vrij.

5. Hout is veelzijdig

Of het nu gaat om historische details of design profileringen, in hout is bijna alles mogelijk. Ook later kan hout worden aangepast aan de behoefte. Een houten kozijn kan namelijk eenvoudig dieper worden uitgefreesd bij de keuze voor dikker glas. Ook de keus voor kleur is onbeperkt.

6. Hout is te onderhouden

Door voor houten kozijnen en deuren te kiezen kan de kleur op ieder moment worden aangepast. Beschadigen kunnen worden bijgewerkt waardoor na een goede onderhoudsbeurt de kozijnen en deuren weer als nieuw zijn met een eigentijdse kleur en uitstraling.

7. Hout is milieuvriendelijk

Er zijn geen grote hoeveelheden energie nodig om de grondstof hout te maken. Door hout te gebruiken voor kozijnen en deuren wordt het milieu geholpen in plaats van vervuild.

8. Hout is recyclebaar

Hout is goed te recyclen en er zijn geen grote hoeveelheden energie voor nodig om dit te doen. Wanneer hout niet meer wordt gerecycled kan het worden ingezet om groene energie te produceren. Daarnaast is hout biologisch volledig afbreekbaar.

9. Hout is duurzaam

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden terwijl grondstoffen als aardolie en erts eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Duurzaam beheerde bossen vormen een onuitputtelijke grondstofbron.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×